The Innocent Sinner

DE ONSCHULDIGE ZONDAAR


Laat hier een berichtje of recensie achter

Brenda D.
29-02-24 18:30:51
Een boek om stil van te worden.
  • ****
In een dag gelezen. De achterflap raakte mij gelijk door herkenning met mijn eigen eenzame jeugd.
Het boek leest erg fijn door de overzichtelijke korte alineas en tijdsopbouw. Een boek over heel veel heftige dingen maar vooral hoop houden de moeilijke weg die de schrijver heeft afgelopen. Om zoveel heftigst mee te maken en toch alles een plek te kunnen geven en nu gelukkig te zijn.
Ik heb er ook hoop uitgehaald. Erg bijzonder dat het boek eindigt met de vergelijking van het treinstation , wat ik altijd in gedachten houd om dingen en mensen los te kunnen laten.
Carine Trekels
19-01-24 14:16:03
Niet iedereen heeft jammer genoeg het geluk op te mogen groeien en bloeien in een warm nest met een liefdevol gezin en in een geborgen omgeving.
De auteur beschrijft anoniem (onder de letters A.N.M.) hoe hij zich als puber ongewenst voelde na de scheiding van zijn ouders. Hoewel hij samenwoont met zijn moeder en broer, heeft hij niemand waar hij bij terecht kan en is hij bijgevolg enkel op zichzelf aangewezen terwijl hij eigenlijk snakt naar een houvast.
Door een 'innocent joke' als 16 jarige, rolt hij van de ene ontmoeting in de andere en belandt hij uiteindelijk in het Amsterdamse nachtleven waar hij zijn geld verdient. De schrijver neemt geen blad voor de mond en beschrijft heel expliciet en "to the point"over deze ontmoetingen en zijn belevenissen.
Net als je denkt dat hij het nachtleven de rug kan toekeren en eindelijk gelukkig kan worden, ontmoet hij iemand die zijn leven helemaal tot een hel maakt.
Het boek leest heel vlot maar laat je wel even stilstaan bij het feit dat niet iedereen eveneel geluk heeft in zijn leven.
Dit is een verhaal dat ik niet snel zal vergeten. Begrijpelijk dat de schrijver anoniem wenst te blijven al heb ik eerlijkheidshalve enkel respect voor hem en hoop dat het schrijven van zijn levensverhaal hem kan helpen het verleden te laten daar waar het hoort: in het verleden.
Hopelijk gaat het vervolg van zijn levensverhaal wel over rozen! Dat wens ik hem van harte toe!

Carine
Michaella Ruff
12-01-24 00:27:38
Als eerst wil ik heel graag zeggen dat ik het heel moedig vind dat je je leven in een boek hebt durven zeggen. Je verleden zegt niets over de persoon de jij bent. Respect voor deze auteur.

Het is een hele achtbaan van toestanden en gevoelens waar hij mee te maken heeft gehad al van kleins af aan. Zo is zijn mama op een dag met hem en zijn broer vertrokken bij hun vader. Ze kwamen terecht in een achterstandsbuurt waar dat de mama haar best deed om zonder hulp alles op te bouwen en haar beide kinderen dat te geven wat ze nodig hadden. Helaas werd alles moeilijker naarmate de kinderen groter werden. De broer maakt het hem niet gemakkelijk, niet zoals bij de meeste broer(s)/zus(sen) is.

Toen hij al een tiener was, heeft hij op een dag met iemand afgesproken en maakt een onschuldige grap. Niet beseffend dat deze grap hem naar een harde en moeilijke periode zou leiden. Na een woelige periode leert hij iemand kennen die "goed" is. Hij beloofde veel moois, maar wat gebeurde was allesbehalve.

De auteur, die graag anoniem wil blijven, hoopt door dit boek te schrijven dat hij zijn heftig verleden een plaats kan geven. Daar ben ik zeker van dat hem dit gaat lukken.

Wees trots op wie je bent, je bent sterk. Ondanks alles sta je er nog en je hebt het allemaal maar gedaan, dat geeft aan hoe sterk je bent.
Mery Todde
19-12-23 22:26:54
IK moest deze lezen, een delicaat boek.
Aan de lezers wees open-minded, aan de auteur hugs 😊

De auteur schetst levendig de complexiteit van A.N.M.'s jeugd, waar ongewenste gevoelens en verlatenheid hand in hand gaan. Het boek vangt de zoektocht naar identiteit, liefde, en steun op cruciale momenten. Het verhaal onthult zich als een intrigerend web van complexe menselijke relaties en onvoorziene gebeurtenissen. Het boek biedt een diepgaande blik op jeugdige pijn, verlangens, en de uiteindelijke zoektocht naar herstel. De schrijver navigeert vaardig door een wereld doordrenkt van duisternis, en onthult verrassende lichtpuntjes.

Het expliciete karakter van sommige passages voegt een rauwe authenticiteit toe aan het verhaal, waardoor de lezer wordt meegesleept in de realiteit van A.N.M.'s ervaringen.
"De Onschuldige Zondaar" is niet alleen een boek; het is een diepgaande reflectie op de menselijke ziel, veerkracht, en de kracht van verandering. A.N.M.'s verhaal is een aangrijpende herinnering dat zelfs te midden van duisternis, het licht van hoop en transformatie kan schijnen. Een absolute aanrader voor lezers die op zoek zijn naar een boek dat niet schuwt om de rauwe, emotionele realiteit van het leven te verkennen.

Van mij krijgt hij 5 dikke 🌟🌟🌟🌟🌟
Stephannie de Kok
19-12-23 22:07:19
Heftig boek... Zeker vier sterren waard
Het verhaal onthult niet alleen de duisternis waarmee A.N.M. geconfronteerd wordt, maar ook de onverwachte lichtpuntjes die schitteren te midden van deze duisternis. De auteur schildert een beeld van een wereld doordrenkt met complexiteit en menselijke emoties, waar A.N.M. navigeert tussen donkere momenten en verrassende momenten van hoop.
Het is belangrijk op te merken dat "De Onschuldige Zondaar" expliciete stukken bevat, waardoor het verhaal nog intenser en rauwer wordt. Dit draagt bij aan de authenticiteit van het vertelde verhaal, waarbij de auteur de realiteit van het onderwerp niet schuwt.
De Onschuldige Zondaar is een krachtig en aangrijpend boek dat niet alleen het individuele verhaal van A.N.M. vertelt, maar ook dieper graaft in universele thema's van menselijke veerkracht, zelfontdekking en de zoektocht naar heling. Het is een meeslepende reis die de lezer uitdaagt om na te denken over zijn eigen leven en de verbazingwekkende complexiteit van de menselijke ervaring.